Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hulp aan getraumatiseerde kinderen ligt soms heel lang stil

‘We gaan niet uit van de zorg die het kind nodig heeft.’ Dat constateert Janny Idsardi, rechter familiezaken, na het rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd over jeugdbeschermingsmaatregelen. De hulp aan getraumatiseerde kinderen en ouders ligt soms maandenlang stil. ‘De caseload van jeugdbeschermers moet echt omlaag, die mensen hebben het zó zwaar.' Er is een doorbraak nodig.
Foto: AdobeStock
Premium

Kinderen die van de rechter een jeugdbeschermingsmaatregel hebben gekregen, krijgen nog altijd geen of onvoldoende hulp. Dat constateert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd voor het tweede achtereenvolgende jaar. Wachtlijsten, overbelaste jeugdbeschermers, lange gemeentelijke indicaties voor hulp en weer een volgende wachtlijst bij de gecertificeerde instellingen na een ondertoezichtstelling. Daar lopen kinderen, ouders en hulpverleners tegenaan. ‘We leggen een maatregel op en dan gaan de mishandeling, verwaarlozing, trauma’s en de onveilige situatie gewoon door’, zegt

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.