Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huis-aan-huis-brief roept op tot melden huiselijk geweld

Alle bijna 400.000 huishoudens in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Zoetermeer en Wassenaar krijgen deze week een brief in de bus waarin aandacht wordt gevraagd voor huiselijk geweld.
Huis-aan-huis-brief roept op tot melden huiselijk geweld

De brief is geschreven en ondertekend door de wethouders van Volksgezondheid van de vijf gemeenten. In de brief wordt aangedrongen op het melden van huiselijk geweld. Het is volgens de gemeenten voor het eerst dat in Nederland wordt geprobeerd om op deze manier het probleem onder de aandacht van inwoners te krijgen. ‘Zo komt de campagne dichter bij mensen dan met alleen maar posters op abri’s’, legt een zegsvrouw uit.

Tentoonstelling
Onderzoek wijst uit dat achter één op de tien Nederlandse voordeuren huiselijk geweld plaatsvindt. De opvallende campagne is maandag gestart, op Internationale Vrouwendag. De vijf gemeenten besteden deze week op allerlei manieren aandacht aan het onderwerp. Zo is in het Haagse stadhuis een tentoonstelling te zien van kunstwerken gemaakt door vrouwen en kinderen die zelf zijn mishandeld.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.