Hoogeveense aanpak gaat voor ambitieuzere kinderen

Wat te doen in een gemeente waar de kansen voor kinderen beperkt zijn? De gemeente Hoogeveen werkt sinds 2014 aan kindvriendelijk beleid en ondersteuning. Ze noemen het 'de Hoogeveense aanpak'. Alles om de vicieuze cirkel van overerfbare armoede te doorbreken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De high five is het symbool van de Hoogeveense aanpak. Foto: Flickr

‘Een van de problemen in deze gemeente is het lage ambitieniveau’, vertelt Johan Bosman, directeur van Stichting Welzijnswerk Hoogeveen. ‘Veel kinderen die met een vwo-advies van de basisschool komen, zitten binnen twee jaar op het vmbo. Ouders vinden stratenmaker, wat ze zelf zijn, wel best. In zo’n milieu is het moeilijk voor kinderen om de ambities hoog te houden. In die zin werkt het dorp de kinderen een beetje tegen. Want kinderen die verder willen leren gaan naar Utrecht, Amsterdam of Groningen en het is maar de vraag of ze terugkomen.’ Het welzijnswerk zet daarom in op sociale cohesie tussen

0
235

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.