Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe stimuleer je ‘gezond leven’? Door talenten te zien, weet deze vrouwengroep

De overheid wil een gezonde levensstijl stimuleren door de voedselomgeving van mensen gezond en duurzaam te maken. Maar leidt een gezonder aanbod automatisch tot gezondere keuzes? Welke invloed heb je als sociaal werker op een gezonde levensstijl van je cliënten? Buurtwerker Montse Lloveras begeleidt een groep vrouwen met gezondheid, bewegen en ontspanning als cruciale thema's.
Buurtwerker Montse Lloveras met 'haar' vrouwengroep, Montse staat in het midden (met bruine laarzen aan). 'Als je wilt dat mensen in zichzelf investeren, gezonder gaan leven, dan denk ik niet dat je dat bereikt met alleen een programma en informatie over gezondheid. Ik geloof dat het belangrijk is bij mensen hun talenten, kracht en doorzettingsvermogen te zien, niet hun problemen.'

Eind 2021 ondertekenden verschillende partijen, waaronder acht Nederlandse gemeenten, de City Deal Gezond en Duurzame Voedselomgeving. In City Deals leggen overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties concrete afspraken vast om stedelijke vraagstukken aan te pakken. De ambitie van de City Deal Duurzame en Gezonde Voedselomgeving is om de voedselomgeving in 2030 overwegend gezond en duurzaam te maken, met name rond scholen, in openbare gebouwen, in supermarkten, catering en horeca.

Denk aan:

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.