Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe kun je als sociaal professional invloed uitoefenen?

Veel gaat goed in het sociaal domein, maar er gaan ook dingen mis. Misschien wel ten koste van jouw cliënten. Daar kan jij wat aan doen. Maak een krachtig geluid én gebruik je invloed.

Jij bent de oren en ogen van de wijk dus jij ziet waarschijnlijk snel dat beleid goed of niet goed werkt in de praktijk. Laat horen en zien wat er daadwerkelijk speelt bij mensen thuis en op straat. Zo kan jij als individu ook invloed hebben. Dat hoef je niet allemaal alleen te doen. Wanneer je de juiste instrumenten gebruikt en de juiste personen bereikt kun je samen iets verbeteren op lokaal niveau en zelfs landelijk.

Kenniscentrum Movisie heeft een document gemaakt met tips hoe je op verschillende manieren je impact als professional kunt vergroten.

Jij kan bijvoorbeeld door ervaringen en verhalen van wijkbewoners te verzamelen en consequent te registreren, de successen en ook de problemen in de wijk zichtbaar maken.

Door jouw ervaringen als een helder verhaal aan de wereld te laten horen, zorg je ervoor dat collega’s, gemeenteambtenaren en raadslid weten wat er aan de hand is.

Zoek daarvoor bondgenoten en maak gebruik van connecties en kennis die er al zijn bij collega’s. Heeft je collega of kennis misschien al een lijntje naar de wethouder?

Geef de wethouder (raadslid of gemeenteambtenaar) dan iets concreets. Onderbouw waarom en hoe een probleem opgepakt moet worden. Maak duidelijk welke gevolgen beleid heeft voor de wijkbewoners.

Op landelijk niveau voet aan de grond krijgen met je verhaal is voor de echte durfal. Er zijn 62.000 sociaal professionals in het land. Bundel je krachten en laat zien dat jullie de oren en ogen zijn van de samenleving.

Laat je doelgroep massaal hun probleem op papier zetten en gebruik de kracht van sociale media om je boodschap te verspreiden.

Bekijk hier het document met tips over hoe je impact creëert als individu, op lokaal én landelijk niveau en welke lobbyinstrumenten je hierbij kan gebruiken. >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.