Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe is de samenwerking in jouw wijkteam?

Doe de zelftest en krijg een beeld van de samenwerking in jouw wijkteam. Wat kan beter? Kenniscentrum Vilans heeft een test ontwikkeld die je als teamlid kunt doen.

Met de beantwoording van 19 stellingen krijgen wijkteams een goed beeld van de samenwerking in hun team en van de verbeterpunten. De zelftest Samenwerking voor wijkteams is ontwikkeld door Vilans, kenniscentrum voor gemeenten, zorgorganisaties en zorgverzekeraars.

Checklist

De test is ontwikkeld in samenwerking met wijkteams. Zij gaven aan behoefte te hebben aan een praktisch instrument, geen lange vragenlijst maar een eenvoudige checklist. Ook wilden de wijkteamleden hun samenwerking niet meten in cijfers, maar vooral het gesprek met elkaar aangaan om met verbeterpunten aan de slag te gaan. Ieder teamlid kan zelf de test doen om vervolgens met het team in gesprek te gaan over de teamscores.

Het is druk, druk, druk in de sociale wijkteams. In Zorg+Welzijn magazine het verhaal van het wijkteam Nijmegen-Oost. ‘We merkten dat we relatief veel mensen met psychiatrische problemen tegen kwamen, maar het ontbrak ons aan specifieke kennis.’ Lees meer>>

Vier thema’s worden in de Zelftest behandeld:

– Taken & verantwoordelijkheden

– Teamsfeer

– Samenwerking met andere partijen

– Focus op de burger

Per thema worden praktische tools & tips gegeven om direct met de verbeteringen in het wijkteam aan de slag te gaan.

Doe hier de zelftest Samenwerking>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.