Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het zwervende bestaan van ‘de onuitzetbare’

Ze hebben geen verblijfsstatus, geen werk, geen inkomen, geen uitkering, geen huis en geen rechten: onuitzetbare asielzoekers moeten van de regering ons land uit maar zijn niet langer welkom in het land waar ze vandaan komen. In Uitgesproken EO een bijzondere reportage over het zwervende bestaan van 'de onuitzetbaren'.
Het zwervende bestaan van 'de onuitzetbare'

In Nederland zwerven 160.000 mensen zonder verblijfspapieren. Duizenden daarvan zijn uitgeprocedeerde asielzoekers die ons land moeten verlaten maar niet welkom zijn in het land waar ze vandaan komen. Deze ‘spookburgers’ hebben vaak geen familie en leven op straat.

Nachtopvang
De Pauluskerk in Rotterdam is een plek waar de uitgeprocedeerde asielzoekers terecht kunnen voor dagopvang. Vanaf die plek kunnen mensen per bus naar een nachtopvang worden vervoerd. Maar op last van de overheid wordt deze Rotterdamse nachtopvang per 31 augustus gesloten. Volgens het kabinet is deze noodopvang namelijk ‘onwenselijk en onnodig’.

Boete
De regering heeft nieuwe maatregelen geïntroduceerd om illegaliteit aan te pakken. Minister Leers wil illegalen beboeten in plaats van ze een gevangenisstraf op te leggen. De PVV eist strengere maatregelen, ze wil illegaliteit alsnog strafbaar stellen.

In Uitgesproken EO een schrijnende reportage over de problematiek rondom onuitzetbare mensen in ons land en de sluiting van de nachtopvang in Rotterdam.

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bron: Uitgesproken EO

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.