Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het maakt wel degelijk uit waar je wiegje staat

De eerste 1000 dagen van een kind bepalen voor een groot deel zijn fysieke en mentale gezondheid op latere leeftijd. Hoe kansrijker de start, hoe meer problemen je in de rest van je leven bespaard blijven. Om ook kinderen van kwetsbare ouders een kansrijke start te bieden, is het belangrijk dat professionals in het medische -en sociale domein meer gaan samenwerken rondom geboortezorg. Hiervoor heeft minister Hugo de Jonge 2,5 miljoen extra beschikbaar gesteld.
Het maakt wel degelijk uit waar je wiegje staat
Foto: iStock

Het geld komt bovenop het eerdere bedrag van 9 miljoen dat hiervoor binnen het Actieprogramma Kansrijke Start gereserveerd was. Het totaalbudget van het programma bedraagt 43,5 miljoen. Negen miljoen daarvan was bestemd voor gemeenten met grote gezondheidsverschillen tussen de inwoners van – vaak – grote(re) steden, aangeduid als zogeheten GIDS-gemeenten (gezondheid in de stad, red.). ‘Dankzij de 2,5 miljoen extra kunnen nu ook de andere, en meestal kleinere, gemeenten aan het programma deelnemen’, vertelt programma-manager

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.