Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Het ging altijd over hoe ik beter voor mijn broers kon zorgen’

Jonge mantelzorgers worden nauwelijks gezien door de hulpverlening. De zorg van jonge mantelzorgers voor ouders, broers en zusjes hoort er gewoon bij. Zelf krijgen ze weinig hulp en vaak niet eens een: “Hoe gaat het eigenlijk met jou?”. Met grote gevolgen. Renske en Gino van het platform “Vanzelfsprekend!?” vertellen hun verhaal.
Foto Pixabay
Premium

‘De ouderrol nam ik altijd al op me’, vertelt Renske, 22 jaar. ‘Mijn moeder is bipolair en mijn zusje heeft autisme waardoor ze meer zorg nodig heeft. Omdat mijn vader veel werkte, nam ik de zorg op mij. Dat moet niet, maar je doet het gewoon. Ik heb thuis alles opgevangen wanneer dat nodig was. De zorg die je normaal gesproken van je ouders krijgt, heb ik vaak gemist.’

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.