Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Herhaling publiekscampagne huiselijk geweld

De publiekscampagne tegen huiselijk geweld uit 2007 wordt de komende weken, tot eind september, herhaald. In spotjes op radio en televisie worden het landelijke telefoonnummer voor advies en hulp en de website onder de aandacht gebracht.
Herhaling publiekscampagne huiselijk geweld

De herhaling van de publiekscampagne is een initiatief van de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het wil mensen die met huiselijk geweld in aanraking komen ertoe te bewegen hulp te zoeken; zowel slachtoffers, omstanders als plegers. Naar schatting vinden jaarlijks zo’n 500.000 huiselijk geweldincidenten plaats.

Extra aandacht
De publiekscampagne in het voorjaar van 2007 leidde ertoe dat de website ruim 100.000 keer bezocht werd. Het landelijke telefoonnummer 0900-126 26 26 werd bijna 11.000 keer gebeld. Dit jaar wordt er extra aandacht geschonken aan vrouwelijke allochtone slachtoffers. Via websites voor allochtonen wordt getracht deze doelgroep te bereiken.

Kring
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Met ‘de huiselijke kring’ worden (ex-)partners, gezins- en familieleden en huisvrienden bedoeld. De term ‘huiselijk’ verwijst dus niet zozeer naar de plaats waar het geweld zich voordoet, maar naar de relatie tussen pleger en slachtoffer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.