Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Helpdesk voor euthanasie BES-eilanden

Artsen en verpleegkundigen in Saba, Sint Eustatius en Bonaire die vragen hebben over euthanasie, kunnen daar vanaf maandag telefonisch voor terecht bij Nederlandse collega's met ervaring op dit gebied.
Helpdesk voor euthanasie BES-eilanden

Vanaf 10 oktober is euthanasie op de BES-eilanden wettelijk toegestaan. ‘De vraag is of er veel vraag naar zal zijn, want de cultuur is er heel anders dan bij ons’, zei Eric van Wijlick van de KNMG maandag. De KNMG faciliteert de helpdesk. De meeste inwoners van de BES-eilanden zijn erg gelovig en hebben morele bezwaren tegen Nederlandse wetten als het recht op euthanasie, abortus en het homohuwelijk.

Ervaring
Mochten overzeese medici toch vragen hebben, dan kunnen ze daarover bellen met Nederlandse collega’s met ervaring in het Caribisch gebied. ‘Ze kunnen dan de vraag van de patiënt bespreken en samen nagaan of de arts bereid is om de euthanasie zelf uit te voeren. In feite gaat het erom dat de ene arts de andere steun kan bieden en dat Caribische artsen kunnen praten met collega’s met ervaring met de kwesties rond euthanasie’, aldus Van Wijlick.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.