Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Halvering donaties bij VSBfonds

Het VSBfonds snijdt fors in zijn donaties en ontslaat de helft van zijn personeel. Het fonds maakte maandag bekend dat het donatiebudget met meer dan de helft omlaag gaat naar 26 miljoen euro per jaar. Van de 68 medewerkers worden er 33 ontslagen.
Halvering donaties bij VSBfonds

De afgelopen twee jaar bedroeg het donatiebudget van het particuliere vermogensfonds nog 60 miljoen euro per jaar. Het VSBfonds, dat sinds 1990 maatschappelijke projecten en initiatieven ondersteunt, stopt per direct met het verstrekken van donaties voor projecten op het terrein van sport en natuur en milieu. Het fonds richt zich alleen nog op de sectoren mens en maatschappij en kunst en cultuur. De kunstdonaties halveren ook, van 31 naar 16 miljoen euro. Het budget van 6 miljoen euro voor kleine en regionale kunst- en cultuurprojecten blijft intact.

Motto
Bij de nu gemaakte keuzes is het VSBfonds teruggegaan naar zijn ‘wortels’ van ruim 200 jaar geleden; de oprichting van De Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen in 1784. Toen was het motto ‘kennis is de weg naar persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling’. ‘Vertaald naar de huidige tijd wijst deze achtergrond naar kernactiviteiten in de sectoren mens en maatschappij en kunst en cultuur’, zegt directeur Van Lanschot. ‘Sport en natuur en milieu staan net wat verder af van dit gedachtegoed.’

De maatregelen zijn een rechtstreeks gevolg van de financiële crisis. VSBfonds heeft een groot deel van zijn vermogen in Fortis-aandelen belegd, die een stuk minder waard zijn geworden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.