Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Grotere corporaties niet beter voor klant’

Driekwart van de medewerkers van woningcorporaties denkt dat schaalvergroting niet leidt tot een betere relatie met de klant. FNV Woondiensten liet dat vrijdag weten. De vakorganisatie hield een peiling via internet onder tweehonderd corporatiemedewerkers.
'Grotere corporaties niet beter voor klant'

Volgens driekwart van de ondervraagden zijn de corporaties te groot geworden om binding te hebben met de regio of wijk. De helft van de respondenten gaf aan dat hun corporatie in de afgelopen vijf jaar is gefuseerd.

Vogelaarwijken
Zeven op de tien ondervraagden zijn het eens met de stelling dat de corporaties verantwoordelijk zijn voor het leefbaar houden van wijken, steden en dorpen. Van de medewerkers zegt 42 procent dat de aanpak van wijken via de methode van de Vogelaarwijken niet werkt.

Takenpakket
Bijna 85 procent van de respondenten zegt dat zijn of haar corporatie het takenpakket de afgelopen vijf jaar heeft uitgebreid. Hoewel mensen hierover niet negatief zijn, zijn ze duidelijk over de grenzen van uitbreiding. De helft van de respondenten zegt dat ouderenzorg niet tot het takenpakket van corporaties behoort, 40 procent trekt de grens bij gehandicaptenzorg.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: Erik van ’t Woud/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.