Grof schandaal dat jeugdzorg met deze financieringsvoorwaarden moet functioneren’

De kinderopvang zou ze een landelijke inspectie toewensen, de jeugdzorg één landelijk inkooporgaan. Ex-jeugdzorgbestuurder Annet van Zon werkt sinds kort als bestuurder in de kinderopvang, maar één ding blijft hetzelfde: ‘Kinderen komen altijd van rechts’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Kinderen komen altijd van rechts’
Foto: AdobeStock

Zeventien jaar werkte ze bij Entrea-Lindenhout. Als regiomanager, directeur hulpverlening, voorzitter van de raad van bestuur. Nooit als hulpverlener, al studeerde ze Pedagogiek. ‘Ik neem graag het voortouw’, verklaart Annet van Zon. ‘Als ik inhoudelijk zie dat verandering nodig is, onderzoek ik meteen hoe dat organisatorisch mogelijk is.’

Blije sector

Bestuurder is ze gebleven, maar sinds februari bij een grote kinderopvangorganisatie in het zuiden van het land: Spring Kinderopvang. ‘Een blije sector’, constateert Van Zon. ‘Het zijn veelal “gewone” kinderen die naar de voor-, tussen- of naschoolse opvang, de crèche of peuterspeelzaal gaan.’

Doelgroeppeuter

Natuurlijk zijn ook hier kinderen die

0
1024

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.