Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis Wmo-vraagbaak voor gemeenten

Het Verwey-Jonker Instituut en het ministerie van VWS Online hebben een website gelanceerd waar gemeenten terecht kunnen met vragen over de Wmo. De website geeft gratis ondersteuning bij het ontwerp, de uitvoering en de evaluatie van het Wmo-beleid.
Gratis Wmo-vraagbaak voor gemeenten

Gemeenten kunnen zonder kosten vragen stellen over de Wmo in de volle breedte, zoals op de thema’s zorg, wonen, inkomen, jeugd en sport. Hoe stimuleer ik de eigen kracht van burgers? Hoe meet ik maatschappelijke opbrengst, hoe maak ik een wijkscan? De informatie op de site is gebaseerd op het onderzoek dat het Verwey-Jonker Instituut de afgelopen vijf jaar in opdracht van VWS heeft verricht.Experts


Voor specifieke vragen over de aansturing van de Wmo en de aanpalende domeinen kunnen gemeenten rechtstreeks terecht bij de experts van het instituut. ‘We geven gemeenten zo persoonlijk mogelijk antwoord op hun vraag. Dat kan met voorbeelden, een persoonlijk adviesgesprek, een masterclass, een workshop, een gegevensanalyse of een (kort) literatuuronderzoek’, aldus Monique Stavenuiter, projectleider van wmotogo.nl. Verder biedt de website inzichten en voorbeelden in de thema’s als Eigen kracht, Bestuurskracht, Transities, Participatie en Samenwerken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.