Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis training voor jongerenwerkers: wat doe je wel en niet online?

Online werken: sinds de eerste lockdown heeft bijna iedere sociaal werker er mee te maken gehad. Zo ook jongerenwerkers. Maar wat komt daar eigenlijk bij kijken? Wat doe je wel en niet online? En welke risico’s zitten daar aan vast?
Online jongerenwerk
Foto: fizkes / stock.adobe.com

Sociaal Werk Nederland en JOZ organiseren dit najaar gratis trainingen voor jongerenwerkers, om antwoord te geven op die vragen. Stichting JOZ heeft inmiddels ruim vier jaar ervaring met online jongerenwerk. Ricardo Danning, leidinggevende bij JOZ, deelt tijdens de praktijktrainingen verschillende geleerde lessen. Wat zijn bijvoorbeeld de belangrijkste do’s en don’ts bij online werken? Welke valkuilen liggen er op de loer? Hoe kun je die vermijden? En wat moeten jongerenwerkers juist wél doen?

Jongerenwerkers en leidinggevenden

De trainingen zijn niet alleen bedoeld voor jongerenwerkers, maar ook voor hun leidinggevenden. Dat is niet voor niets. Draagvlak binnen de organisatie is namelijk essentieel om voortvarend aan de slag te gaan met online jongerenwerk, stellen de organisaties.

Kansen van online werken

Sociaal Werk Nederland en JOZ hopen organisaties op deze manier enthousiast te maken over online werken. Het biedt namelijk echte kansen om jongeren beter te bedienen. Tijdens de trainingen worden handvaten aangereikt om die kansen optimaal te benutten.

Sociaal Werk Nederland en JOZ verzorgen dit najaar twaalf trainingen, in elke provincie één. De locaties en datums van de trainingen zijn hier te vinden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.