Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis drugstest naar gezinnen Edam-Volendam

Ouders van kinderen van 15 tot en met 19 jaar in Edam-Volendam krijgen een gratis drugstest opgestuurd van hun gemeente. Hiermee kunnen zij hun kroost controleren op het gebruik van stimulerende middelen.
Gratis drugstest naar gezinnen Edam-Volendam

Dat laat de gemeente weten op de website. Het gaat om een speekseltest waarmee zes soorten drugs kunnen worden opgespoord. De gemeente grijpt naar eigen zeggen de komende kermis aan om de ouders ‘een stok achter de deur’ te geven. ‘We hopen dat er een preventieve werking van uit gaat’, zegt wethouder Gina Kroon-Sombroek. ‘Het zal in de huizen hier genoeg discussies opleveren, maar we verplichten niemand ergens toe. De vermoedens zijn er soms richting hun kinderen, de twijfels slaan toe, maar er is ook een hoge drempel om een test te halen.’

Maaiveld
Edam-Volendam is al een tijdje bezig met het terugdringen van drugsgebruik binnen de gemeente. In de provincie Noord-Holland staat Edam-Volendam op een vierde plek als het gaat om overtredingen van de opiumwet. De wethouder beseft dat het College het hoofd boven het maaiveld uitsteekt. ‘Het drugsprobleem is een groot issue en echt niet alleen in onze gemeente, maar ook in de rest van Nederland. Per gemeente voert men er in meer of mindere mate beleid op. Wij in grote mate.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Gemeente Edam-Volendam/Foto: ANP/Erik van ’t Woud

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.