Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gouda krijgt geld voor gezinscoaches

Gouda krijgt 900.000 euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken om gezinscoaches in te zetten. Minister Guusje ter Horst (PvdA) zei dat maandag na een werkbezoek aan de Goudse wijk Oosterwei. De financiële injectie heeft verspreid over drie jaar plaats.
Gouda krijgt geld voor gezinscoaches

Gouda vroeg vorige maand extra geld aan het rijk om problemen in Oosterwei aan te pakken. Burgemeester Wim Cornelis dacht zelf aan een bedrag van zo’n tien miljoen euro voor een periode van vier jaar.

Geen bus
Oosterwei kwam in september in het nieuws, nadat buschauffeurs besloten om niet meer door een deel van de wijk te rijden. De overlast in de wijk wordt vooral veroorzaakt door Marokkaanse jongeren in de leeftijd van 9 tot 15 jaar.

Extra rechercheurs
Vorige maand schoot minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) Gouda al te hulp. Hij maakte toen bekend dat het politiekorps Hollands Midden, waar Gouda bij hoort, tijdelijk zes extra rechercheurs krijgt om vierhonderd zaken weg te werken die nu nog op de plank liggen. Die zaken betreffen vooral overvallen en geweldplegingen. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.