Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Rivierduinen niet vervolgd voor brand

Er komt geen strafzaak tegen de GGZ-instelling Rivierduinen in Oegstgeest, waar in maart 2011 drie personen zijn omgekomen door een brand. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag zegt dat er niks mis was met de brandveiligheid van Rivierduinen en dat de instelling niks te verwijten valt.
GGZ Rivierduinen niet vervolgd voor brand

De brand is op 12 maart mogelijk uitgebroken door een brandende sigaret van een bewoner, maar zekerheid bestaat daarover niet. De oorzaak is niet meer te achterhalen, meldt het OM woensdag. Justitie begon in april vorig jaar een zogeheten gerechtelijk vooronderzoek om een beter beeld te krijgen van het rookbeleid bij Rivierduinen. Toen heerste het beeld nog dat Rivierduinen meer had moeten doen om het risico op brand kleiner te maken.

Ouderen
De slachtoffers van de brand waren een man en vrouw van 59 jaar oud en een man van 63. Het vuur brak uit in de psychiatrische kliniek voor ouderen, die onderdeel is van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Degene die de brand vermoedelijk heeft veroorzaakt, is niet een van de slachtoffers. Deze patiënt is niet vervolgd omdat hij daarvoor te verstandelijk beperkt is. Het vuur breidde zich uit doordat het personeel dat deze man redde, de deur van de kamer open liet staan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.