Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gereformeerde homo’s boos op Plasterk

Gereformeerde homo's zijn boos op minister Ronald Plasterk (Onderwijs) over een brief die hij aan lagere en middelbare scholen heeft gestuurd. In het schrijven beklemtoont Plasterk dat bijzondere scholen die uitdragen dat homoseksuelen niet welkom zijn, in strijd met de wet handelen.
Gereformeerde homo's boos op Plasterk

‘Wij doen ons best om homoseksualiteit in gereformeerde kring bespreekbaar te maken’, stelt woordvoerder Johan Quist van de organisatie RefoAnders dinsdag. ‘Maar dan moet de minister ons daar wel de tijd voor geven. Met dit soort signalen kweek je alleen maar meer weerstand onder een doelgroep die toch al lastiger te bereiken is als het gaat om homo-emancipatie. Hij bestuurt vanuit een ideologie in plaats vanuit zorgvuldige feeling met de problematiek.’

‘Kinderachtig’
In een brief heeft de organisatie, die wordt gesubsidieerd door het ministerie, Plasterk om opheldering gevraagd. Eerder noemde de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) de brief al ‘kinderachtig’. Bovendien zou de minister volgens de scholen vooruitlopen op de uitspraak van de Raad van State. De drie regeringspartijen vroegen in december advies aan de raad omdat zij het er niet over eens werden of de wet tegen de discriminatie van homo’s moet worden aangepast. Volgens Plasterk biedt de wet ruimte om leraren te ontslaan als die openlijk homoseksueel zijn. De uitspraak wordt medio 2009 verwacht.

Ontslag
CDA en ChristenUnie hebben vlak voor het meireces al vraagtekens geplaatst bij de brief. D66 hoopt voor de zomer een initiatiefwetsvoorstel te kunnen presenteren dat aan de discussie een einde zal maken. De oppositiepartij wil de wettelijke mogelijkheid aanpassen om iemand wegens bijzondere bijkomende omstandigheden te ontslaan. Deze mogelijkheid zou volgens D66 te veel ruimte geven, waardoor iemand op grond van zijn seksuele geaardheid ontslagen kan worden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

2 REACTIES

  1. Absoluut met bovenstaande reactie eens, alleen en dat vind ik wel, dat Plaskerk de scholen zijn persoonlijke visie wil opdringen.
    Deze scholen en deze mensen mogen best zelf bekijken hoe men dit goed kan en wil afhandelen, en nu worden ze weer als een bijzonder object neergezet.
    Als men hier een bepaalde mening hebt, wat met godsdienst te maken heeft, word je gelijk gedoodverft als zijnde een slecht bestuur, slechte school.
    Dat zou ik willen voorkomen en zou heel graag willen dat ook mensen die hier in Nederland een christelijk geloof aanhangen, ook de kans krijgen om dit uit te kunnen blijven dragen.
    Men hoeft niet allemaal zo als Plaskerk te denken en te doen.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.