Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genomineerden Appeltjes van Oranje 2009 bekend

De nominaties voor de Appeltjes van Oranje 2009 zijn bekend. Er waren dit keer 150 aanmeldingen, waaruit 45 projecten werden geselecteerd die zich in regionale voorrondes mochten presenteren. Uiteindelijk zijn er tien projecten genomineerd, die elk ontmoeting tussen verschillende groepen mensen op een bijzondere manier bevorderen.
Genomineerden Appeltjes van Oranje bekend

De Appeltjes van Oranjeworden jaarlijks uitgereikt aan bijzondere projecten die zich inzetten voor een leefbare samenleving en verbetering van de maatschappelijke samenhang tussen verschillende groepen. Volgend jaar worden ze voor de zevende keer uitgereikt.

Voorrondes
Per regio kregen acht tot tien initiatieven de kans zich te presenteren aan de andere geselecteerden en het Oranje Fonds. Naast de vier regionale rondes in Nederland werd er ook een voorronde gehouden op Curaçao voor initiatieven van de Antillen en Aruba. Uit elke regio zijn twee projecten genomineerd voor een Appeltje van Oranje. voor de lijst van nominaties klik hier.

Prijsuitreiking
Het Oranje Fonds reikt jaarlijks drie Appeltjes van Oranje uit. In mei 2009 ontvangen de drie winnaars hun prijs uit handen van prinses Máxima. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje in de vorm van een appeltje van oranje, ontworpen en vervaardigd door koningin Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fondsis het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar wordt ongeveer 22 miljoen euro uitgekeerd aan welzijnsprojecten in Nederland, op de Nederlandse Antillen en op Aruba. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.