Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeenten vrezen financiële problemen

Vrijwel alle Nederlandse gemeenten, 99 procent, verwachten problemen bij de invoering van de Wet werken naar vermogen. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van de Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg 2012 van de FNV.
Gemeenten vrezen financiële problemen

Aan het onderzoek namen 182 Nederlandse gemeenten namen deel, waaronder de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. De vraag aan de gemeenten ‘Voorziet u problemen als het gaat om de plannen met betrekking tot de Wet werken naar vermogen (WWNV)?’ werd door alle gemeenten, op één na, positief beantwoord.

Mislukking
De gemeenten zijn ook bang voor financiële problemen bij de invoering, 85 procent denkt dat er onvoldoende budget is om de wet uit te voeren en daarnaast vreest 51 procent dat burgers die met de wet te maken krijgen financieel in de moeilijkheden komen. FNV-bestuurder Leo Hartveld zegt hierover: ‘Hiermee wordt steeds duidelijker dat de Wet werken naar vermogen een mislukking wordt. Mensen met een arbeidsbeperking verliezen uitzicht op werk en inkomen. Bedrijven in de sociale werkvoorziening komen in financiële moeilijkheden en de gemeenten zien veel problemen door de onuitvoerbare regeling.’
 
Resultaten
Dinsdag 17 april presenteert FNV de volledige resultaten van de Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg (LMWIZ), die elke twee jaar wordt uitgevoerd. FNV lanceerde onlangs de reclamecampagne ‘Laat ze niet vallen’ waarin het landelijk aandacht vraagt voor de gevolgen van de Wet werken naar vermogen.
 

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.