Geen goed beleid zonder autonome sociaal werkers

Norbert Wijnhofen werd onlangs Sociaal Werker van het Jaar. Zijn huisbezoeken aan mensen met ernstige psychiatrische problematiek luisteren nauw. ‘Het gaat er mij om dat ik rust creëer, dat de eerste contact-aanname slaagt en ik in gesprek kom.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Norbert Wijnhofen: Geen goed beleid zonder autonome sociaal werkers
Foto: Sophie van Hogendorp

Het gaat in het werk van Norbert Wijnhofen, Sociaal Werker van het Jaar, telkens om één gesprek, maximaal anderhalf uur. Wijnhofen is in Nijmegen lid van een ’stadsbreed’ team. Hij gaat bij bewoners met ’hoog complexe problematiek’ langs om op basis van een gesprek met hen vast te stellen wat er aan ondersteuning nodig is. Indiceren dus. Het zijn bewoners met problemen ‘op meerdere levensgebieden’, met een ’vrij pittig ziektebeeld’, schizofrenie, psychoses, manische depressiviteit. Wijnhofen geeft mee vorm aan het ideaal dat ook bewoners met ernstige psychiatrische problematiek zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Maar het vraagt om een precieze blik.

0
402

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.