Geen drank en drugs voor jongeren in Rotterdam

De alcohol- en drugsaanpak van de gemeente Rotterdam zorgt ervoor dat in de stad minder jongeren aan de drank en drugs zitten. De afgelopen drie jaar zijn risico-groepen, zoals jongeren in het praktijkonderwijs en op MBO 1 en 2 niveau, minder gaan drinken, minder gaan blowen en minder gaan bingedrinken. ‘Het begint bij middelenkennis,’ zegt preventiemedewerker Brenda Riegman.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Picscout

‘Het succes van onze aanpak is de drieslag,’ vertelt programmamanager Geert Bruinen. Sociaal professionals leerden middelengebruik herkennen. ‘Maar organisaties moeten ook hun beleid onder de loep leggen. Zijn er heldere afspraken over hoe om te gaan met jongeren die alcohol of drugs gebruiken? En worden de afspraken gehandhaafd? Ook daarbij begeleiden wij de organisaties,’ vertelt Bruinen.

Preventie en consequentie

‘Preventie wordt vaak opgevat als “vertellen dat iets niet goed voor je is”,’ zegt Bruinen. ‘Wij in Rotterdam vinden dat een klein deel van de aanpak. Juist die drieslag zorgt ervoor dat woorden ook in daden worden omgezet. Je kunt je

0
355

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.