Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen dakloze jongeren in 2022: liggen we op koers?

De ambitie van het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren liegt er niet om. In 2022 moet het aantal dakloze jongeren in Nederland teruggebracht zijn naar nul. De doelgroep vertoeft tegen die tijd maximaal drie maanden in de jongerenopvang, om vervolgens passende huisvesting te krijgen. Zijn we op koers om die doelstelling te halen? We kijken mee bij de gemeenten Den Haag en Rotterdam.
Dakloze jongeren
Foto: Adam Petto / Getty Images / iStock

Het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren werd in 2019 in het leven geroepen door Paul Blokhuis, demissionair staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De aanleiding: het aantal dak- en thuisloze jongeren tussen de 18 en 27 jaar nam de jaren daarvoor fors toe. Begin 2018 stond de teller zelfs op 9.400 dakloze jongeren, schatte het Centraal Bureau voor de Statistiek. In veel gevallen hebben deze jongeren te maken met complexe, meervoudige problematiek, zoals verslaving of

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.