Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Friesland geeft impuls aan vrijwilligerswerk en mantelzorg

De provincie Friesland wil het vrijwilligerswerk en de mantelzorg een impuls geven. Het College van Gedeputeerde Staten stelt daar de komende drie jaar 200.000 euro per jaar voor beschikbaar.
Vrijwilligerswerk

Met deze bijdrage gaat de steunorganisatie Partoer aan de slag om nieuwe projecten uit te voeren die het vrijwilligerswerk en de mantelzorg kunnen ondersteunen.

Jongeren
Volgens gedeputeerde Piet Adema moet dat leiden tot meer waardering voor het vrijwilligerswerk en tot meer belangstelling voor vrijwilligerswerk, vooral van jongeren. ‘Het aantal vrijwilligers neemt langzaam af en dat moeten we proberen tegen te gaan.

Deskundigheid
‘Vrijwilligers kosten niets, maar ze zijn kostbaar en daarom moeten we ze koesteren’, aldus Adema. De nieuwe projecten moeten de deskundigheid van vrijwilligersorganisaties bevorderen, met name op het gebied van financiën en op het gebied van de complexe wet- en regelgeving.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.