Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Finalisten ‘VoorGoedeZorg’ bekend

De finalisten van de VGZ innovatiewedstrijd VoorGoedeZorg zijn bekend gemaakt. Bij deze wedstrijd staat de mantelzorg centraal. Vijf goede mantelzorgprojecten gaan door naar de finale. De winnaar krijgt begeleiding bij de uitvoering van het project.
Finalisten ‘VoorGoedeZorg’ bekend

De wedstrijd is in het leven geroepen om de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren en daarbij gebruik te maken van goede ideeën uit het veld. Uit de Nationale Zorgbarometer is gebleken dat mensen mantelzorg een belangrijke element vinden in ons zorgstelsel. Daarom staat het thema mantelzorg centraal in de wedstrijd voor VoorGoedeZorg.
 
De vijf finalisten zijn (in willekeurige volgorde):

VMCA met I cook for you (Almere)
Praktische ondersteuning aan mantelzorgers door het bieden van een dagverse maaltijd aan huis door VMBO leerlingen van de opleidingen consumptief / zorg en welzijn.
 
Minase Consulting met de Dementie Experience (Tilburg)
Een fysieke, mobiele, interactieve ruimte waarin (gezonde) mensen kunnen ervaren hoe de leefwereld van iemand met dementie eruit ziet.
 
Callstera met VGZ Belbericht (Badhoevedorp)
Patiënten worden automatisch gebeld met een zelf bepaalde vraag die betrekking heeft op hun zorgsituatie. Op basis van het antwoord op de vraag worden mantelzorgers en andere betrokkenen bericht via email, sms of telefoon.
 
Veerkracht Dichtbij met E-Veerkracht (Uden)
Gemakkelijker communiceren met (nieuwe potentiële) mantelzorgers en andersom. Mantelzorg aan een bredere groep mensen vragen om hen in te zetten als secundaire mantelzorger. Via een website kunnen deelnemers oproepen plaatsen in een eigen mantelzorgnetwerk.
 
Stichting The Caretakers met Caire: caire is in the air (Rotterdam)
Caire is een landelijk dekkend web- en mobiel platform dat mantelzorgers, patiënten, vrijwilligers via een virtueel netwerk bij elkaar brengt. Caire is een plaats en tijd onafhankelijk platform dat (zorg) vraag en aanbod samenbrengt op basis van verschillende niveaus van ‘trusted circles’.
 
De finale van VoorGoedeZorg vindt plaats op maandagavond 10 oktober om 20.00 uur in de Fabrique in Utrecht. De avond zal worden gepresenteerd door Jort Kelder. De jury zal ondermeer bestaan uit: Cynthia Vogeler van het Ministerie van VWS,  Jancor de Boer van Mezzo en Conny Helder van Stichting Gezondheidscentrum Eindhoven. 

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.