Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Expertisecentrum Informele Zorg verder als Expertisecentrum Mantelzorg

Het Expertisecentrum Informele zorg (EIZ) gaat verder onder de naam Expertisecentrum Mantelzorg. Met de naam veranderen ook de huisstijl én de website.
Expertisecentrum Informele Zorg verder als Expertisecentrum Mantelzorg

De doelstelling van het centrum blijft hetzelfde: bijdragen aan zorgondersteuning met kennis, onderzoek en advies voor alle sectoren waar mantelzorg een rol speelt.

Begrip
In de zes jaar van het bestaan van het Expertisecentrum Informele Zorg kreeg het begrip mantelzorg een duidelijker plaats in politiek, beleid, werkvelden en in de samenleving. Ook de noodzaak van goede mantelzorgondersteuning heeft bredere erkenning gevonden, zegt Trudy Schreuder Goedheijt, coördinator van het Expertisecentrum Mantelzorg.

Transparant
‘Maar er is nog een wereld te winnen en dat is van groot belang in het licht van de ontwikkelingen in de samenleving’, zegt Goedheijt over de veranderingen. ‘Door het begrip mantelzorg transparant in onze naam én in ons logo te hanteren, kunnen wij daaraan beter bijdrage. We blijven werken met en voor alle sectoren waar mantelzorg een rol speelt. Met deze vernieuwingen zorgen we ervoor dat iedereen optimaal van onze expertise kan profiteren.’

Website
De website van het Expertisecentrum Mantelzorg is compleet vernieuwd en biedt een breed scala aan onderwerpen op het terrein van mantelzorg en ondersteuning hiervan. Er zijn onder andere thematische dossiers te vinden met informatie toegespitst op sectoren en thema’s zoals Wmo, respijtzorg, dementie, arbeid en zorg.

Databank
Nieuw is de digitale databank MantelzorgImpuls met voorbeelden van mantelzorg. Voor wie zijn of haar kennis over mantelzorg wil toetsen, is er een mantelzorgquiz. Ook kunnen websitebezoekers zich abonneren op het tweemaandelijks e-zine.

Expertisecentrum
Het EIZ werd in 2001 opgericht onder de vlag van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) met als doel een bijdrage te leveren aan de versterking van mantelzorg en mantelzorgondersteuning. In 2007 ging het EIZ verder als samenwerkingsproject van Vilans en MOVISIE, met adviseurs vanuit beide organisaties. Het Expertisecentrum Mantelzorg zal ook op deze manier blijven werken.
(Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.