Je kunt eigenlijk niet spreken van dé wachtlijsten in de ggz’

De wachtlijsten in de ggz zijn veel complexer dan de berichtgeving in de media doet vermoeden. Je kan niet over één wachtlijst spreken. Zorgverzekeraars zijn verantwoordelijk voor het inkopen van voldoende zorg voor hun klanten. ‘En die verantwoordelijkheid nemen wij heel serieus’, zegt Erwin Hol, inkoper van GGZ bij zorgverzekeraar VGZ. Daarom geven alle zorgverzekeraars wachttijdbemiddeling.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
samenwerken-3-AdobeStock
Foto: AdobeStock

‘Je kan eigenlijk niet spreken over “dé wachtlijsten in de ggz”. Daarmee doe je de werkelijkheid tekort’, vertelt Erwin Hol, inkoper ggz bij VGZ. ‘De ggz enorm enorme divers. In de acute psychiatrie zijn er in heel Nederland geen wachtlijst. Op het moment dat iemand bijvoorbeeld psychotisch is en stoelen door het raam gooit, is er snel ggz beschikbaar’, weet Hol. ‘Daar waar wel wachttijden zijn, werken we aan oplossingen daarvoor. Zo werken we samen met ggz-aanbieders, gemeenten en huisartsen in verschillende regionale taskforces verspreidt over het land om inzicht te krijgen in de wachtlijsten, voor welke diagnosegroepen er wachtlijsten

0
756

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.