Een smiley zegt meer dan uren behandeling

Met de G-Moji app kunnen hulpverleners psychische problemen en uithuisplaatsingen voorkomen. Tenminste, dat hoopt Levi van Dam, onderzoeker en ontwikkelaar van deze app. De eerste test met 32 jongeren was veelbelovend. Nu zoeken ze 500 jongeren die één keer per dag met een smiley aangeven hoe het met ze gaat en die de onderzoekers toegang geven tot hun telefoondata.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Picscout

Hoe gaat het met je? Een simpele vraag die je bijna dagelijks wordt gesteld. Maar hoe vaak is je antwoord eerlijk? Een app antwoord geven op die vraag, door middel van één smiley, is makkelijker en zelfs intiemer, dacht Levi van Dam, onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam en Garage2020. Vooral voor jongeren, voor wie het telefoongebruik helemaal is ingeburgerd.

G-Moji

Van Dam werkt aan de ontwikkeling van de app ‘G-Moji’. De app die de mentale gezondheid van jongeren monitort. Drie maanden achter elkaar gaven 32 jongeren aan hoe hun dag was met één emoticon (ook wel smiley genoemd). Daarnaast

0
757

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.