Durf ggz-patiënt los te laten

KPMG constateert dat de doorstroom in de ggz stokt doordat patiënten niet worden losgelaten. Ook het voorliggend veld zou meer kunnen oppakken als de professionals meer kennis hebben. Volgens lector Psychiatrische Zorg Bauke Koekkoek en ervaringsdeskundige Hans van Eeken zouden respectievelijk consultatie en zelfhulpgroepen een uitkomst bieden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Door obstakels stokt de doorstroom in de ggz. Foto: Picscout.

Om de wachtlijsten in de ggz te verkleinen zijn in oktober 2017 acht regionale taskforces opgericht. Daarin werken ggz-aanbieders, huisartsen, zorgverzekeraars, gemeenten, cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen samen. KPMG begeleidde het traject. Nu gaan de taksforces zelfstandig verder. KPMG publiceerde eind februari de lessons learned, inclusief de grootste knelpunten waar de komende tijd aan moet worden gewerkt.

Loslaten

Wat betreft de patient journey zijn er nog wat stappen te maken. Een van de belangrijkste knelpunten uit het rapport is de uitstroom. ‘Professionals vinden het erg spannend om los te laten’, herkent Bauke Koekkoek, crisisdienstverpleegkundige en lector Psychiatrische Zorg. ‘Als je contacten

0
1039

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.