Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Den Haag pakt vrouwenhandel harder aan

De gemeente Den Haag wil criminele vormen van prostitutie, zoals mensenhandel, harder aanpakken. Dat staat in een vrijdag verschenen nota over het prostitutiebeleid voor de komende drie jaar. Volgens de gemeente staan uitbuiting en mensenhandel een 'normalisering' van de bedrijfstak in de weg.
Den Haag pakt vrouwenhandel harder aan

Den Haag verdubbelt de boetes die zij kan opleggen aan seksbedrijven zonder vergunning (van 2500 naar 5000 euro per overtreding) tot een maximum van 50.000 euro. Verder wordt de vergunning van een seksbedrijf ingetrokken als er mensenhandel is ontdekt.

Vrije wil
Het gemeentebestuur heeft besloten geen nieuwe vergunningen voor raamprostitutie te verstrekken en die bedrijfstak de komende jaren in de huidige straten te concentreren. ‘Respect voor de keuzes van mensen staat centraal’, zegt wethouder Bert van Alphen (Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie). ‘Wie uit vrije wil legaal in de prostitutie wil werken, krijgt steun en hulp om dat gezond en veilig te doen. Wie ermee wil stoppen krijgt hulp bij het vinden van een nieuw bestaan.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.