Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dementie, verhalen en goede raad

Lees dit even voordat u bij ons op bezoek komt: blijf niet langer dan een half uur praten met Jan, stel hem geen directe vragen, praat liever niet over geld en politiek en als ik aangeef dat het fijn is dat je langskwam, ronden we het bezoek af. Jan lijdt net als ruim tweehonderdduizend andere Nederlanders aan dementie. Een ongrijpbare ziekte met voor ieder een andere gebruiksaanwijzing. Hoe met deze zieken om te gaan, omschrijft Geelen in ‘Dementie, verhalen en goede raad’.
Dementie

De uitgave is bedoeld voor professionals die te maken hebben met ouderen met dementie. De auteur zet aan de hand van voorbeelden en persoonlijke verhalen uiteen hoe de professional het beste kan omgaan met bijvoorbeeld achterdocht, geloof en dementie, intimiteit en seksualiteit, onvrede van familie en schuldgevoelens. In een van de hoofdstukken gaat het bijvoorbeeld over verzorgende Merie. Ze vindt het moeilijk om met de verliefdheid van haar cliënt om te gaan en voelt zich ongemakkelijk bij al zijn complimenten. In het verhaal wordt omschreven hoe Merie met de situatie omgaat. Daarna volgt een overzicht met mogelijke ongewenste gedragingen, de verschillende oorzaken hiervan en handvatten. Ook is, geïllustreerd met praktijkvoorbeelden, omschreven hoe een goed werkklimaat is te bereiken rond intiem gedrag. Het boek biedt een bundeling van heldere praktijkvoorbeelden, goede raad en handvatten om de omgang met demente ouderen te versoepelen en taboes aan te kaarten.

Titel:  Dementie, verhalen en goede raad
Auteur:  Ronald Geelen 
Uitgever:  Bohn Stafleu van Loghum
Prijs:  € 24,50

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.