Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Zorg+Welzijn Award: wie draag jij voor?

Voor de allereerste keer wordt in 2020 de Zorg+Welzijn Award uitgereikt, dé prijs voor het sociaal domein. Thema van dit jaar: Wie maakt het verschil? Ken jij (of ben jij) iemand die het verschil maakt in het sociaal domein? Dan kan hij of zij misschien wel de winnaar worden van de eerste Zorg+Welzijn Award.

Wie maakt aantoonbaar het verschil in het ingewikkelde sociaal domein? Wie krijgt dingen voor elkaar die een ander niet zijn gelukt? Wie grijpt de kans voor vernieuwing en verbinding? Hij of zij zou zomaar de winnaar van de Zorg+Welzijn Award 2020 kunnen worden. Je kan ‘jouw’ kandidaat hier aanmelden tussen 1 november en 31 januari.

Wie kan er meedingen naar de prijs?

Kandidaten die worden voorgedragen voor de Zorg+Welzijn Award zijn op wat voor manier dan ook actief in het sociaal domein. Dat kan in een professionele rol zijn als bijvoorbeeld schuldhulpverlener, jongerenwerker of lid van een wijkteam, maar ook in een informele rol als vrijwilliger of ervaringsdeskundige. Daarnaast zijn het menen die aantoonbaar het verschil maken in het ingewikkelde sociaal domein, die dingen voor elkaar krijgen die een ander niet zijn gelukt, die vernieuwende en verbindende ideeën hebben over de inrichting van het sociaal domein en kansen zien en grijpen.

Voordragen

Ken je, of ben je, iemand die aan deze voorwaarden voldoet? Dan kan je hem of haar voordragen door het online aanmeldformulier in te vullen. Na 31 januari worden alle voordrachten beoordeeld door een jury. Deze jury, die bestaat uit Marieke Kleiboer (directeur Maatschappelijke Ontwikkeling op het ministerie van VWS), Jan Willem Bruins (directeur van BPSW), Lex Staal (directeur van Sociaal Werk Nederland), Janny Bakker-Klein (voorzitter Raad van Bestuur van Movisie) en Sophie van Hogendorp (hoofdredacteur Zorg+Welzijn) selecteert drie genomineerden en bepaalt vervolgens voor vijftig procent wie de winnaar wordt. Op 18 maart 2020, tijdens de Dag van De Sociaal Werker, worden de genomineerden publiekelijk bekend gemaakt. Hier kunnen ze al meteen starten met het verzamelen van stemmen. Bezoekers van het congres mogen namelijk al een stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. Daarnaast worden er in april filmpjes van de drie kandidatenop de website van Zorg+Welzijn geplaatst. Op basis van die filmpjes kunnen bezoekers van de site in de maanden april en mei stemmen op hun favoriete kandidaat. De stemmers  op de filmpjes bepalen, samen met de bezoekers van de Dag van de Sociaal Werker, de overige vijftig procent.

Wil je meer weten over de verkiezing, de spelregels, de jury en de voorwaarden? Kijk dan ook eens op de verkiezingspagina >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.