Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Zorg+Welzijn Award 2021: wie draag jij voor?

Ken jij iemand die het verschil maakt in het ingewikkelde sociaal domein? Die dingen voor elkaar krijgt die een ander niet zijn gelukt? Die kansen voor vernieuwing en verbinding met beide handen aangrijpt? Dan kan hij of zij misschien wel de winnaar worden van de Zorg+Welzijn Award 2021.

De Zorg+Welzijn Award van 2021 wordt uitgereikt aan de persoon die de grootste impact veroorzaakt in het sociaal domein. Je kan ‘jouw’ kandidaat hier aanmelden.

Wie kan er meedingen naar de prijs?

Kandidaten die worden voorgedragen voor de Zorg+Welzijn Award zijn op wat voor manier dan ook actief in het sociaal domein. Dat kan in een professionele rol zijn als bijvoorbeeld schuldhulpverlener, jongerenwerker of lid van een wijkteam, maar ook in een informele rol als vrijwilliger of ervaringsdeskundige. Daarnaast zijn het menen die aantoonbaar het verschil maken in het sociaal domein, die dingen voor elkaar krijgen die een ander niet zijn gelukt, die vernieuwende en verbindende ideeën hebben over de inrichting van het sociaal domein en kansen zien en grijpen.

Voordragen

Ken je iemand die aan deze voorwaarden voldoet? Dan kan je hem of haar tot en met 5 januari voordragen door het online aanmeldformulier in te vullen. Begin januari worden alle voordrachten beoordeeld door een jury. Deze jury, die bestaat uit Marieke Kleiboer (directeur Maatschappelijke Ontwikkeling op het ministerie van VWS), Jan Willem Bruins (directeur van BPSW), Lex Staal (directeur van Sociaal Werk Nederland), Janny Bakker-Klein (voorzitter Raad van Bestuur van Movisie) en Sophie van Hogendorp (hoofdredacteur vaktitel Zorg+Welzijn) selecteert drie genomineerden. Van de drie genomineerden worden in januari filmpjes gemaakt die in februari op de website van Zorg+Welzijn geplaatst worden. Op basis van die filmpjes kunnen bezoekers van de website van half februari tot begin maart stemmen op hun favoriete kandidaat. De stemmers  op de filmpjes bepalen, samen met de bezoekers van de Dag van de Sociaal Werker, voor vijftig procent de uitslag van de verkiezing. De jury bepaalt de overige vijftig procent. Op woensdag 10 maart, tijdens het congres Dag van de Sociaal Werker, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Uitreiking

De uitreiking van de Zorg+Welzijn Award is een initiatief van Zorg+Welzijn, dé vaktitel voor professionals in het sociaal domein. Wil je meer weten over de verkiezing, de spelregels, de jury en de voorwaarden? Kijk dan ook eens op de verkiezingspagina >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.