Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘De mantelzorger wordt noodgedwongen een specialist die ze niet kan zijn’ 

Mantelzorgers moeten hyperalert zijn om zich een weg te banen in de jungle van het zorgsysteem, zagen de makers van de documentaire Kanaal Sociaal. Zij volgden een jaar lang zes mantelzorgers en diverse sociaal werkers. 'Mantelzorgers staan op omvallen, wie zorgt er voor hen?'
Mariska en haar man John. Bron: Masha Osipova

Gisteren was de eerste aflevering van de documentaire Kanaal Sociaal op NPO2. De makers Stephane Kaas en Nelleke Koop mochten een jaar lang meekijken met zes mantelzorgers uit Deventer: Seval, Louise, Mariska, Piet, Elly en Marloes. ‘Ze gaven ons een intiem inkijkje in hun levens’, vertelt Nelleke. 

De documentairemakers zagen hoe mantelzorgers zich non-stop inspannen voor hun moeder, zoon of man, daarnaast betaald werk doen én een gezin onderhouden.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Erg goed dat de inhoud van mantelzorgers in beeld wordt gebracht! Dat is broodnodig. Een begin zou ook moeten komen van de ggz en al die werkers die niets van al die opgelopen trauma’s willen weten,door deze te bagatelliseren en ontkennen!! Daarnaast moeten gezinsleden van zo’n gezin mét elkaar door van elkaar de problemen op tafel te leggen en met het hele gezin deze aan pakken. Dus ophouden met het isoleren van alle leden van een zorg/ gezinssysteem van elkaar. Dat is destructie in optima forma!! De huidige gang van zaken!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.