Dakloze jongeren krijgen ieder 10.000 euro

Voor 65 dak- en thuisloze jongeren is binnenkort 10.000 euro per persoon beschikbaar voor een perspectief biedend maatwerktraject. Het doel: uitvinden wat voor álle bijna 11.000 dak- en thuisloze jongeren in het hele land helpend kan zijn.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
geld dakloze jongeren
Foto: Jorg Horstmann

De maatwerktrajecten maken deel uit van het Actieprogramma Dak- en Thuisloze jongeren, waarin dertien pilotgemeenten* streven naar nul dak- en thuisloze jongeren eind 2021. In deze pilotgemeenten krijgen na de zomer 65 jongeren tussen de 18 en 27 jaar geld om, onder begeleiding, te besteden aan zaken als het oplossen van schulden, betalen van huur, psychologische hulp of een opleiding. ‘Er is per jongere 10.000 euro beschikbaar, maar de ene jongere zal 5.000 euro nodig hebben om problemen aan te pakken, de ander 15.000’, licht een woordvoerder van het ministerie van VWS toe. ‘De besteding van het geld

0
1552

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.