Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

D66: leerrecht vanaf 2,5 jaar voor integratie

Er moet een leerrecht komen voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Dat voorkomt dat kinderen van migranten al heel jong een taalachterstand oplopen. Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg van D66 gaat dat woensdag bepleiten in een overleg met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken over integratie. Volgens hem doet Nederland het internationaal slecht bij het aanpakken van taalachterstand.
D66: leerrecht vanaf 2
Foto: ANP-Photo/Jerry Lampen

Asscher lanceerde vorige week het plan om EU-inburgers en nieuwkomers uit Turkije en de voormalige Antillen een participatiecontract te laten ondertekenen. Voor deze groepen gelden nu nog geen inburgeringseisen.Jongeren


D66 en andere oppositiepartijen zien hier niets in. Van Weyenberg spreekt van ‘symboolpolitiek’. Volgens hem kan Asscher zich beter inzetten voor opleiding en banen van migranten. ‘Ik zie liever arbeidscontracten dan participatiecontracten.’ Van Weyenberg vraagt zich af waar Asschers agenda voor de werkloosheid van migrantenjongeren blijft.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.