Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Contact met buren maakt gelukkiger

Nederlanders onderschatten de invloed van de buurt op hun geluksgevoel. 73 Procent denkt dat hun levensgeluk niet afhankelijk is van de buren. Terwijl aardige buren, rust en gezelligheid juist het thuisgevoel en dus het geluk bevorderen.
Contact met buren maakt gelukkiger

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het percentage ongelukkige mensen blijkt drie keer zo hoog wanneer men zich niet thuis voelt in de buurt. 87 Procent vindt de eigen leefruimte ook letterlijk groter, wanneer men zich thuis voelt in hun eigen buurt.

Zorgen
De resultaten van het onderzoek zijn de aanleiding voor het thema van de Burendag op 26 september: ‘Maak van je buurt je thuis’. Wanneer mensen de buurt meer als hun thuis gaan zien, gaan ze er ook beter voor zorgen, beweren de organisatoren. Buren die een goed idee hebben om gezelligheid van binnen naar buiten te brengen, kunnen 750 euro krijgen om het idee uit te voeren tijdens Burendag.

Vragen
Buurtbewoners die niet precies weten wat ze moeten organiseren voor een gezellige activiteit, kunnen vragen stellen aan een buitenhuisadviseur. Deze adviseur tourt vanaf deze week tot aan Burendag langs verschillende steden.

Dichter
De Burendag is in 2006 in het leven geroepen door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het doel is om mensen dichter tot elkaar te brengen. Vorig jaar vierden 500.000 mensen Burendag, werden 11.000 buurtinitiatieven aangemeld via de site.

Meer informatie over de Burendag vind u hier

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: Oranje Fonds/Foto: ANP/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.