Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cohen sluit jongerencentrum in de Baarsjes

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam heeft woensdag een jongerencentrum in het stadsdeel De Baarsjes laten sluiten. Er werden stelselmatig soft- en harddrugs gebruikt en verkocht. Bovendien was het centrum een ontmoetingsplek voor straatrovers. Dat heeft een gemeentewoordvoerster woensdag bekendgemaakt.
Cohen sluit jongerencentrum in de Baarsjes

De politie viel jongerencentrum High School aan de Crynssenstraat in december binnen. Daarbij pakte zij acht personen op: twee wegens verboden wapenbezit, vijf voor verdenking van handel in harddrugs en een die een ov-pas bij zich had die hij zou hebben bemachtigd tijdens een straatroof. Meerdere arrestanten waren minderjarig.

Verdovende middelen
Tijdens de inval vond de politie bovendien een boel verdovende middelen op de vloer. Bezoekers hadden ze daar neergegooid zodat de politie niet wist van wie ze waren. In het kantoor van het centrum lagen een boksbeugel, een zwaard en meerdere bankpassen die waren gestolen tijdens straatroven.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/Foto: ANP/Rick Nederstigt

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.