Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Code rood’ voor plegers huiselijk geweld

Minister Ivo Opstelten (Veligheid en Justitie) verscherpt de aanpak van plegers van huiselijk geweld. Hij kondigt maandag aan dat hij 'code rood' instelt voor daders die herhaaldelijk in de fout zijn gegaan of een huisgenoot terroriseren.
'Code rood' voor plegers huiselijk geweld

Deze categorie daders wordt harder aangepakt en zal eerder een behandeling krijgen. De veiligheidshuizen worden betrokken bij het bepalen voor welke groepen ‘code rood’ gaat gelden. In zo’n veiligheidshuis werken onder meer gemeente, Openbaar Ministerie en politie samen om overlast, huiselijk geweld en criminaliteit terug te dringen.

Buurtonderzoek
Opstelten zet ook in op betere bewijsvoering bijvoorbeeld door intensiever buurtonderzoek en forensisch onderzoek. Nu is het vaak nog moeilijk om op te treden omdat het gaat om zaken waarbij een ontkennende verdachte en een slachtoffer tegenover elkaar staan.

Hulp zoeken
Maandag begint ook weer een landelijke campagne die slachtoffers, getuigen, maar ook plegers van huiselijk geweld oproept hulp te zoeken. Tijdens eerdere campagnes klopten meer mensen aan bij de politie en de steunpunten huiselijk geweld.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.