Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ChristenUnie: minder overheid bij schuldhulp

Mensen met schulden en hun schuldeisers moeten volgens de ChristenUnie hun onderlinge problemen zelf meer oplossen. Tweede Kamerlid Cynthia Ortega van de oppositiepartij gaat deze week bij de behandeling van de begroting Sociale Zaken voorstellen om het beroep op schuldhulp via de overheid te beperken.
ChristenUnie: minder overheid bij schuldhulp

Verkopers en kopers moeten zelf meer verantwoordelijkheid dragen in gevallen van: vandaag een auto kopen en over 2 jaar betalen. ‘Want wie zegt dat die persoon dan wel kan betalen? Misschien is hij straks wel zijn baan kwijt’, aldus Ortega maandag.

Uitgavenpatroon
Volgens de ChristenUnie-politica moet ‘de publieke schuldhulpverlening zich specifiek gaan richten op mensen met een verantwoord uitgavenpatroon, die door tegenslagen in de problemen zijn gekomen’. Andere mensen moeten naar de particuliere schuldhulp. Daarbij moeten bedrijven en kredietverstrekkers ook hun verantwoordelijkheid nemen en hun verlies nemen als hun klanten hun verplichtingen niet kunnen nakomen.

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.