Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chatten met de Kindertelefoon is populair

Steeds meer kinderen luchten hun hart bij de Kindertelefoon Chat vanachter hun computer. Het chatten geeft de kinderen de gelegenheid langer na te denken over wat ze willen zeggen. Ook is dit medium geliefd omdat het kind niet kan worden afgeluisterd.
Kindertelefoon Chat
Kindertelefoon Chat

Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van de dienst Kindertelefoon. De Kindertelefoon Chat slaagt erin kinderen een beter gevoel te geven en de ervaren ernst van de hun problemen te verlichten. Dit gebeurt ook bij de ondersteuning van de kinderen via de telefoon, zij het iets bescheidener.

Aantal chats verdrievoudigd

Het laatste jaar steeg het aantal chats van 4.000 naar 13.000. De chatters zijn gemiddeld veertien jaar oud, twee jaar ouder dan de bellers. Kinderen blijken vooral problemen te hebben met relaties, seksualiteit en met de thuissituatie.

Meer chaturen Kindertelefoon Chat

De mogelijkheid om te chatten met de Kindertelefoon bestaat al drie jaar. Momenteel kan dit tien uur per week. De kindertelefoon bekijkt of het aantal chaturen groter kan.

BRON: NOS en Kindertelefoon

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.