Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buurtwerkers maken begin met Burendag

Kan het in de buurt wel een beetje schoner of juist groener? Wijkbewoners kunnen in september meedoen aan de Burendag om samen hun buurt te verbeteren en leefbaarder te maken. Het Oranje Fonds spoort welzijnsorganisaties aan om alvast een ‘beginnetje’ te maken.
Buurtwerkers maken begin met Burendag

Tijdens Burendag op 26 september staat het burencontact centraal. Vorig jaar kwamen er ruim 500.000 mensen in actie voor hun buurt. Dit jaar is het thema ‘Maak van je buurt je thuis’. Buren die samen een leuk plan verzinnen krijgen maximaal 750 euro om dit uit te voeren.

Vanzelfsprekend
Toch is het soms lastig voor buurtbewoners om een geschikte activiteit op te zetten. Welzijnsorganisaties kunnen hierbij een handje helpen, vinden de organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds. ‘We roepen welzijnswerk en met name buurtwerkers op om buurtbewoners te mobiliseren in buurten waar de verantwoordelijkheid voor de eigen buurt wat minder vanzelfsprekend is.’

Meerdaagse actie
Het Oranje Fonds stelt geld beschikbaar voor welzijnsorganisaties die een meerdaagse actie op poten zetten. De buurt moet bij de activiteit betrokken worden, maar niet de regisseur zijn. Ook buurtorganisaties kunnen meedoen door tijdens Burendag een open huis te houden.

Het indienen van een buurtplan kan tot 22 september. Welzijnsorganisaties hebben tot uiterlijk 26 augustus de tijd om een plan op te sturen naar www.Burendag.nl

.

Lees ook:
Ronald van der Giessen (Oranje Fonds): ‘Samenwerken met Douwe Egberts is zo logisch’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Foto: ANP/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.