Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buurtcamping brengt bewoners bij elkaar

Naar verwachting honderden mensen in Amsterdam en Utrecht gaan dit weekend kamperen in hun buurtpark. Volgens de organisatie van De Buurtcamping is het de ultieme manier om je buren beter te leren kennen.
De Buurtcamping
Foto: De Buurtcamping

De Buurtcamping vond voor het eerst plaats in 2013 in het Amsterdamse Oosterpark. Vorig jaar kon je al in meer parken kamperen in Amsterdam en dit jaar doet ook Utrecht mee. Buurtbewoners kunnen in totaal zeven parken hun tentje opzetten: het Flevopark, Noorderpark, Rembrandtpark, Sloterpark en Egeldonk in Amsterdam en het Majellapark en het Noordse Park in Utrecht.

Buren

Volgens de organisatie leren buren elkaar in een weekend beter kennen dan wanneer ze jaren naast elkaar wonen. De kracht is de kleinschaligheid en de gezamelijke activiteite, waardoor je na drie dagen het gevoel hebt dat je de gezichten uit je buurt kent.

Vrijwilligers

De Buurtcamping wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers. Een deel van de gasten betaalt om er te overnachten en een groot deel van de campingplekken zijn speciaal voor mensen die geen geld hebben om op vakantie te kunnen gaan. Zij kunnen als ze geen tent hebben deze lenen.

Ga hier naar de website van de Buurtcamping >>

Als je wilt dat er duurzaam contact ontstaat tussen kwetsbare burgers en hun buren, dan moet je dat organiseren. Contact komt niet vanzelf, blijkt uit onderzoek van Femmianne Bredewold. Lees hier meer over hoe de sociaal makelaar een rol kan spelen >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.