Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker pakt bekostiging ernstig zieke kinderen aan

Staatssecretaris Bussemaker werkt aan een toekomstbestendige bekostiging voor de zorg in kinderhospices en verpleegkundig kinderdagverblijven. Nu bestaat er een ‘witte vlek’ in de financiering van deze zorg.
Bussemaker pakt bekostiging ernstig zieke kinderen aan

De medisch-specialistische zorg in kinderhospices voor ernstig zieke kinderen en in verpleegkundig kinderdagverblijven valt niet onder de AWBZ, omdat het overwegend om curatieve zorg gaat. Deze aanduiding is echter niet doorgevoerd in de bekostiging en declaratiemogelijkheden.

Gedrang
In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Bussemaker hoe de verpleegkundige zorg vanaf 2010 gefinancierd wordt. De staatssecretaris wil naar een oplossing voor het financieringsrobleem oeken om te voorkomen dat de zorg voor deze groep kinderen in het gedrang komt.

Specialist
Tot er een nieuwe regeling is, blijft de bestaande regeling bestaan. Daarbij leveren zorgaanbieders zorg op grond van een indicatie van een medisch specialist, die vervolgens betaald wordt door het zorgkantoor.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden 

Bron: VWS/Foto: ANP/Ed Oudenaarden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.