Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Brenninkmeijer: ‘Mantelzorgcompliment ook voor zorgvragers op wachtlijst’

Mensen op een wachtlijst voor een verpleeghuis moeten ook een mantelzorgcompliment kunnen geven. Dat schrijft de nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer aan minister Schippers. Het mantelzorgcompliment is een waardering van 250 euro.
Brenninkmeijer: ‘Mantelzorgcompliment ook voor zorgvragers op wachtlijst’

Nu kunnen mensen op een wachtlijst hun mantelzorger niet op deze wijze bedanken. ‘Terwijl juist deze mensen afhankelijk zijn van mantelzorgers, omdat er voor hen nog geen plek is in een tehuis’, aldus Brenninkmeijer. Hij vraagt Schippers om een oplossing voor dit probleem. ‘Als de praktijk uitwijst dat zorgaanvragers in afwachting van intramurale zorg voor langere tijd opgevangen moeten worden door mantelzorgers, hoe is het dan aan deze groep uit te leggen dat de overheid via deze regeling ‘mantelzorg’ waardeert?’

Waardering

Zorgvragers kunnen een compliment van 250 euro weggeven als blijk van waardering. De Sociale verzekeringsbank betaalt dit mantelzorgcompliment uit. ‘Het onthouden van het compliment is een blijk van miskenning, dat kan toch niet de bedoeling zijn’, meent de ombudsman.

Bron: Ombudsman/ANP-Photo

2 REACTIES

 1. Het is schandalig dat dit gekort wordt. Als je dit terug telt in uren houdt dit in ieder geval voor mij in dat ik nog geen 0,10 cent per uur krijg, terwijl het ongelofelijk zwaar is.
  Ik heb mijn demente moeder ong. 40 uur per week en krijg zelfs helemaal niets, omdat mijn moeder is ingeschreven voor een verzorgingshuis. Ze is nartuurlijk niet ingeschreven omdat ze geen hulp behoeft !!!!!!
  ALS JE EEN KEER PER JAAR EEN COMPLIMENTJE KRIJGT IS WEL FIJN.
  Als er GEEN mantelzorgers zijn , wat kost het dan om deze hulpbehoevende mensen op te vangen ????????
  Misschien kan de minister en de “kamer“ eens een week voor deze mensen zorgen, dan begrijpen ze dat dit niet een cultuur is van “declaraties en maar vangen “, maar dat het echt zwaar is.
  Dan wil ik nog kwijt dat er mensen zijn die 1x per week hun “hulpbehoevende familie/kennis“bezoeken en dan ook nog een mantelzorg-compliment krijgen. Is dat dan eerlijk ???????????

 2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.