Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Bos: niet bezuinigen op armoedebestrijding

PvdA-leider Wouter Bos vindt dat er niet bezuinigd mag worden op de aanpak van armoede. Als partijen als VVD en D66 het voor het zeggen krijgen in de gemeentebesturen, dan gaat volgens Bos de geldkraan dicht en worden kinderen zo de dupe van de economische crisis.
Bos: niet bezuinigen op armoedebestrijding

Tijdens een partijbijeenkomst in Rotterdam omarmde Bos een oproep van de PvdA-lijsttrekkers uit de vier grote steden om geen euro minder te besteden aan armoedebestrijding. Zij wijzen erop dat armoede leidt tot sociale uitsluiting.

Meer kansen
Bos wees erop dat zijn partij landelijk en lokaal zich de afgelopen jaren heeft ingezet om arme mensen te helpen. Honderden miljoenen euro’s zijn daaraan besteed. Daarbovenop is er 80 miljoen euro beschikbaar gekomen om kinderen uit arme gezinnen meer kansen te bieden, onder meer door een hobby te beoefenen of mee op schoolreis te kunnen.

De PvdA-lijsttrekkers van de vier grote steden zeggen het onacceptabel te vinden als de inspanningen van de laatste jaren weer teniet zouden worden gedaan.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

2 REACTIES

  1. Da’ s nou jammer even een kleine opfrisser. Het was minister Melkert(PvdA) die ons destijds meedeelde altijd voor de armoedebewegingen op te zullen komen. Toen hij daarna fractievoorzitter was en wij hem daaraan herinnerde vertelde hij doodleuk helaas niets voor ons te kunnen doen in de Tweede Kamer en ging er dus mee accoord dat daardoor de subsidiekraan dicht ging!! Toen zat daar als Staatssecretaris Vliegenthart (PvdA)
    Groet Kaatje

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.