Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boodschappendienst wint Maatschappelijke Stage Award

Acht Vmbo-leerlingen uit het Limburgse Panningen hebben de Maatschappelijke Stage Award 2009 gewonnen. De scholieren hebben zelf een de boodschappendienst ‘Gear Gedoan’ (graag gedaan) opgezet. Zij vertegenwoordigen 60.000 jongeren die dit jaar een maatschappelijke stage lopen.
Boodschappendienst wint Maatschappelijke Stage Award

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) reikte afgelopen vrijdag in Rotterdam in het bijzijn van ruim duizend scholieren voor de eerste maal de awards uit aan de beste en meest originele maatschappelijke stages in Nederland.

Manoeuvreren
De leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege zijn de winnaars in de categorie ‘Beste Scholieren’. Met hun boodschappendienst helpen ze mensen die zelf niet meer naar de supermarkt kunnen. Dankzij hun maatschappelijke stage weten zij nu beter de weg in de supermarkt te vinden en zien ze hoe moeilijk het is om met een scootmobiel te manoeuvreren in een winkel. En dat ze leren om te gaan met mensen die ze eerder niet kenden. Dat ze daarnaast leren omgaan met geld vinden ze mooi meegenomen.

Begrip
Ook Stagebemiddelaar Hans Ebbing van Stichting Contour in Tilburg kreeg een prijs. Al jarenlang weet Ebbing alle benodigde partijen bij elkaar te brengen en ervoor te zorgen dat in Tilburg en omgeving maatschappelijke stage een begrip is, aldus de jury. De leerlingen van het Gertrudiscollege uit Roosendaal kregen een Award voor het organiseren van een sportevenement voor basisscholen.

Proef
In 2011 loopt elke middelbare scholier een maatschappelijke stage. Op dit moment wordt al op circa 96 procent van de middelbare scholen aandacht besteedt aan deze vorm van vrijwilligerswerk. Dat varieert van een uurtje tot een paar dagen. Dit jaar lopen bij wijze van proef 60.000 leerlingen een stage van tenminste 30 uur.Twintig pilots in heel Nederland geven scholen de mogelijkheid om te oefenen.

Voorbeeld
Staatssecretaris Van Bijsterveldt toert deze week door heel Nederland om goede voorbeeldprojecten te bezoeken, maatschappelijke stagiairs te spreken en met scholen te discussiëren over de invoering van de maatschappelijke stage.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: MOVISIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.