Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wie schuift aan bij Pauw?

Wanneer de wereld in brand staat spelen de media een belangrijke rol. Om verslag te doen, te duiden, te helpen begrijpen. De deskundigen die aanschuiven bij programma’s als Pauw en RTL LateNight delen hun kennis en visie. Maar hoe komt het nu dat wij daar niet aan tafel zitten?
Wie schuift aan bij Pauw?

De vorige keer blogde Anneke over empowermaffia >>

De wereld staat in brand. Vluchtelingen, aanslagen, angst zijn het gesprek van de dag. Deskundigen komen uit de hoek van politiek, economie, geloof, polemiek, terrorisme… Terwijl het eigenlijk gaat om een enorm sociaal probleem. Sociale ontwrichting in alle facetten. En is dat niet het terrein waar wij deskundig zijn?

Waar zijn wij dan? Wie van ons schuift aan bij Pauw? Ik denk dat ik het wel weet. Ondertussen zijn wij gewoon aan het werk. Keihard werken is waar wij goed in zijn. Achter de schermen vangen we vluchtelingen op, slachtoffers en troosten we mensen die bang zijn. We doen waar we goed in zijn.

Daar heb ik enorm veel respect voor <3. maar ik droom ook van die dag dat iemand van ons aanschuift bij pauw en laat zien wat wij in huis hebben. waar wij deskundig in zijn. en hoe wij echt een verschil maken in de wereld. hoe enorm waardevol dit is. want dat moet gewoon nog veel beter zichtbaar worden.>

Bijvoorbeeld:

De Canadese Beroepsvereniging van Sociaal Werkers heeft een statement naar buiten gebracht over de vluchtelingencrisis: “Social Workers, with an ethical obligation to uphold the dignity and worth of all people and working in diverse sectors across the country, are uniquely positioned to help welcome and settle asylum seekers.” Heeft onze Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk al van zich laten horen?

Nog een tip:

Op Facebook is er een groep RuM (Roept u maar) waar journalisten dagelijks oproepjes plaatsen op zoek naar deskundigen en verhalen. Meld je daar aan en probeer in beeld te komen. Wie weet schuif jij straks gewoon aan bij Pauw!

Ik ben trouwens wel benieuwd naar jullie mening hierover: ben ik een beetje aan het zeuren of vinden jullie ook dat het tijd wordt dat we meer zichtbaar worden als deskundigen?

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Paauw heeft telkens dezelfde personen en vooral politici aan zijn tafel. Veel pvda, vvd en d66 bla bla.
    Echt geluid uit de samenleving zit er soms maar moet achterin gaan zitten. Zo wordt Paauw dus een programma voor elitaire en zelf genoegzame personen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.